Hypnobirthing ervaring over angst en niet ideale omstandigheden

hypnobirthing ervaring italiaanse single mom

Hypnobirthing ervaring over angst en niet ideale omstandigheden

KG Hypnobirthing wordt wereldwijd op brede schaal toegepast. Dat betekent ook dat er inmiddels een veel hypnobirthing ervaringen van zwangeren en hun geboortepartner zijn opgetekend en gedeeld worden door een internationale community van bewuste geboortewerkers. Deze Italiaanse moeder volgde de hypnobirthing cursus in haar eentje, in het Engels als vreemde taal. Ik vertaalde haar geboorteverhaal naar het Nederlands.

Bevallen van mijn eerste kindje in Italië

“Ik weet niet zeker of u zich mij nog herinnert, maar ik wilde snel even mijn hypnobirthing ervaring delen om u echt te bedanken. Ik heb een geweldige geboorte gehad en nu een geweldige baby. Ik weet zeker dat het een heel ander verhaal zou zijn geweest als ik niet aan je cursus had meegedaan. Ik ben in Italië bevallen, waar het hele proces helaas erg gemedicaliseerd is. De bevalling is een noodgeval en angst maakt er deel van uit.

Ik kreeg tijdens de laatste maand van de zwangerschap vele malen een keizersnede aangeboden omdat ze konden zien dat ik doodsbang was… en dat was ik zeker… Ik was doodsbang vanaf de dag dat ik me realiseerde dat ik zwanger was, want mijn hele leven heb ik van mijn moeder een vreselijk verhaal gehoord, al mijn drie zusjes waren emotioneel getraumatiseerd tijdens de geboorte… allemaal erg moeilijk, lang en pijnlijk.

Als jongste vrouw van de familie was ik er zeker van dat mijn ervaring hetzelfde zou worden. Ik deed mee aan je cursus, maakte het huiswerk en probeerde zoveel mogelijk te ontspannen. Toen ik de eerste “beweging” voelde … kon ik niet eens pieken benoemen omdat ze zo mild waren … Ik denk dat al het werk dat ik had gedaan begon te lonen, mijn instinct nam het over en ik wist wat ik moest doen. Ik bleef mijn eigen dingen doen, de was doen, kijken hoe mijn nichtjes aan het zwemmen waren en zelfs een afspraak met de schoonheidsspecialiste om 20.00 uur (ik kreeg mijn baby trouwens om 2.30 uur)… en bleef gewoon lopen, lopen en bewegen.

Ik wilde niet naar het ziekenhuis omdat de golven zo mild waren en ik zo lang mogelijk thuis wilde blijven… maar mijn zus stond erop omdat ze elke 2/3 min kwamen… Ik vergat haar te vertellen dat ik een afspraak had om de dag erna ingeleid te worden, want de natuur nam het weer over.

Aangezien mijn zus (die drie baby’s heeft) er liefdevol op stond dat ik naar het ziekenhuis moest gaan, ging ik het ermee akkoord want ik was goed op weg. Ik kreeg mijn baby twee uur later, met een twee uur durende bevalling die vrijwel pijnloos en heel natuurlijk was. Ik had geen pijnverlichting en vroeg er echt niet om.”

– Glori