Verschil andere geboortemethodes

KG Hypnobirthing

pregnant woman with partner moving over bridge

KG Hypnobirthing: De Britse hypnotherapeut Katherine Graves heeft de afgelopen jaren een eigen, uitgebreide methode ontwikkeld die wereldwijd wordt gedoceerd. Het complete trainingsprogramma ontwikkelt zich continu om up-to-date te blijven. Verder is er extra ondersteuning voor verschillende typen zwangerschappen, zoals stuitligging, tweelingen etc. In Groot-Britannië is dit de enige methode die wordt erkend door de Britse beroepsvereniging van verloskundigen (Royal College of Midwives).

Extra ondersteuning bij:

  • Stuitligging
  • Tweeling
  • Zwangerschapsmisselijkheid
  • Covid-19 stress

Hypnobirthing in Nederland

In Nederland zijn er verschillende hypnobirthing-methoden beschikbaar. Natural Waves Hypnobirthing heeft bewust gekozen voor KG Hypnobirthing omdat die een Europese, vriendelijke toon heeft en bewegingsvrijheid geeft voor maatwerk en eigen inbreng. Naast internationale kennis en richtlijnen van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaan we daarom ook in op geboortezorg in Nederland.

Lichaamswerk en meditatie

Er is ook ruimte voor de persoonlijke kwaliteiten en expertise van de docent. Daarom besteedt Natural Waves in het bijzonder aandacht aan de menselijke maat. Dit betekent zonder oordeel zijn over de wensen van de moeder en haar geboortepartner. Ook betekent het ingaan op integraal lichaamswerk, meditatie en bekrachtigende geboorterituelen en gebruiken uit verschillende delen van de wereld waar passend.

Aanvullende online module

Het persoonlijke sausje van Natural Waves komt terug in de face-to-face cursus (live of virtueel) en is beschikbaar als aanvullende online hypnobirthing module, zodat je die in je eigen tijd thuis op je gemak kan doornemen en als naslagwerk kan gebruiken. Wel zo makkelijk!

Persoonlijk lijntje

En last but not least, als dat nodig is kan ik als geaccrediteerde KG Hypnobirthing Teacher direct contact opnemen met Katharine Graves voor aanvullende support.


Katharine Graves over de achtergrond van hypnobirthing

Katharine Graves

“You can find good information about babies and birth in many places, but hypnobirthing is the only thing I know that actually makes a difference to your experience of giving birth.  I cannot promise the perfect birth.  Nothing can, and to do so would be ridiculous and not true.  However my experience is that KG Hypnobirthing always makes a difference, and a very big difference too. ”

Founder of KGH & best-selling author