Geen Zoom voor virtuele hypnobirthing

laptop met online hypnobirthing cursus zwanger

Geen Zoom voor virtuele hypnobirthing

Hier een kort uitleg over de reden dat ik geen gebruik maak van Zoom voor virtuele hypnobirthing. Juist omdat bij KG hypnobirthing vertrouwen zo belangrijk is wil ik dat jullie je optimaal veilig voelen tijdens mijn les. Zeker ook nu de live groepscursus niet door kan gaan en we online gebruik moeten maken van een videobelplatform. Waarom ik geen Zoom gebruik? Omdat Zoom nog niet op zo’n manier aan de veiligheidseisen voldoet dat ik daar jullie mee wil laten werken. Zoom niet veilig? Maar iedereen gebruikt het toch? Schijn bedriegt. Vorige week publiceerde het NRC het artikel Is Zoom wel veilig? En vijf andere vragen over videobellen, waarin wordt beschreven dat de populaire app Zoom wordt geplaagd door privacy- en veiligheidsproblemen. De krant noemt verschillende redenen waarom de app niet veilig is. De belangrijkste is wat betreft dat er geen gebruik wordt gemaakt van end-to-end encryptie, wat betekent dat ongenode gasten als ze dat willen kunnen meekijken en doen. 

Beeldbellen: Jitsi als veilig alternatief

Via beroepsorganisatie BATC kreeg ik mee dat privacy bij videobellen zeker een aandachtspunt is. Dus ging ik onderzoek uit. Verschillende kanalen wezen erop dat Jitsi een veilig alternatief was. Zo las ik op LinkedIn dat een goede vriend een eigen beveiligde server heeft draaien met JItsi. Ook in het NRC-artikel werd hiernaar verwezen als veilig alternatief, met een link naar de tips van privacywatchdog Bits of Freedom.

Jitsi? Hoe werkt dat dan?

Met Jitsi kan je ook videobellen zoals met Zoom. Je krijgt van mij een link waarmee je meteen kan meedoen op je computer, laptop of tablet. Als je Chrome of Mozilla Firefox gebruikt kan je dan direct meedoen (dus hoef je bijvoorbeeld ook geen app als Skype te hebben of te testen). Met een iPhone of Android gebruik je daar wel een eigen app voor en heb je alleen een link van mij nodig om mee te doen. Jitsi wordt gedurende de Corona (COVID-19) pandemie gerund door vrijwilligers met Nederlandse servers. De tool maakt gebruik van end-to-end versleuteling. Op een beveiligde server en met een VPN-verbinding is dit een goede keuze. Dus ook voor mij een reden om hiervoor te kiezen om jullie een zo veilig mogelijke cursus te kunnen bieden tijdens jullie zwangerschap. Als je nog meer vragen hebt, laat het weten. 

Geïnspireerde hypnobirthing-moeder

Na de geboorte van mijn eigen dochter met hypnobirthing in 2019 volgde ik de Teacher Training KG Hypnobirthing in Groot-Brittannië. Ik ben blij om dit cadeau te mogen doorgeven als zaadje van natuurlijke rust dat mag groeien en bloeien bij moeder, partner en kind. Tijdens en ná de zwangerschap. Stuur me een chatbericht, een e-mail of bel me op 06-40143722 als ik iets voor je kan betekenen!