Hypnobirthing audio gids & oefeningen

hypnobirthing audio gids en oefeningen

Hypnobirthing audio gids & oefeningen

Hypnobirthing audio helpt je om je positief voor te bereiden op een kalme, ontspannen geboorte als onderdeel van het volledige hypnobirthing trainingsprogramma. Naast onder ander visualisaties, lichaamswerk, kennis over de werking van je vrouwelijke lijf en de geboortezorg zijn de geluidsbestanden een belangrijk fundament van hypnobirthing. Hier een gids over het gebruik van deze auditieve ontspanningsoefeningen voor zwangere vrouwen.

Hypnobirthing meditaties en scripts

openende bloem visualisatie hypnobirthing audio meditatie

De meeste Hypnobirthing-methodieken hebben hun eigen audiobestanden, met elk een eigen smaak. Sommige zijn gebaseerd op een bepaalde traditie, zoals vipassana of mindfulness meditatie, anderen hebben weer een andere basis. Maar welke geluidsbestanden kies je dan? Bij KG Hypnobirthing werken we met scripts volgens de principes van hypnotherapie, geschreven door hypnotherapeute Katharine Graves. Dat betekent dat de teksten zodanig zijn geschreven dat ze een optimaal effect op jouw lichaam en geest hebben. De woordkeuze en zinsopbouw zijn daarop afgestemd.

Wil je meer weten over het evidence-based gebruik van hypnose bij de bevalling? Dan kan je je oren te luisteren leggen bij deze podcast van Rebecca Dekker.

Waarom KG Hypnobirthing ontspanningen?

Wat ik bijzonder aan de KG Hypnobirthing ontspanningsoefeningen vind, is dat ze heel universeel zijn. Er worden natuurlijke en universele associaties gebruikt. Denk aan vlinders en rivieren. Zo kan je ze gebruiken ongeacht culturele achtergrond of spirituele ori├źntatie. Een mooi voorbeeld hiervan is oefening die je meeneemt naar je veilige plek. Een plek waar je door middel van visualisatie altijd naar toe kan gaan om te ontspannen en je thuis te voelen. Hieronder deel ik een voorbeeld van een begeleide meditatie over jouw veilige plek. Dit is een algemene meditatie (dus geen script) van een psycholoog. Als je je aanmeld voor de hypnobirthing cursus ontvang je een vergelijkbaar script dat specifiek is afgestemd op de zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling. Met woorden die jou uitnodigen om te landen en vertrouwen op te bouwen.

Hypnobirthing voor verloskundigen

Wil je alvast een voorproefje op de hypnobirthing audio in de cursus? Of wil je als verloskundige ook profiteren van de positieve effecten van deze hypnobirthing tools en je tegelijkertijd kunnen verplaatsen in de hypnobirthing moeders die je begeleid? Luister dan naar onderstaande ontspanningen. Niet alleen ondersteunend voor verloskundigen, maar ook voor klinische verloskundigen en verpleegkundigen obstetrie, kraamverzorgsters, doulaÔÇÖs en andere geboortewerkers.

Audio – Diep vertrouwen voor verloskundigen

Audio – Kalmte en vertrouwen voor verloskundigen

Waar beluister je de hypnobirthing mp3’s?

De geluidsbestanden zet je als mp3 downloads op elk apparaat dat je maar wil. Dan kan je er op elk moment en elke plaats die je wil naar luisteren. Het maakt niet uit of je er met je volle aandacht bij bent of ondertussen iets anders doet, het maakt altijd een verschil omdat je onderbewuste het toch opneemt. Er een wasje bij ophangen of een fikse wandeling maken kan prima. Zo train je je voor een positieve geboorte ├ęn ervaar je meteen kalmte en rust. Wat wil je nog meer?

Hartverwarmende podcasts

Als je even iets anders wil horen dan hypnobirthing audio downloads, beluister dan een podcast. Hierbij gaat het niet om de ontspanning, maar om je te laten informeren over allerlei onderwerpen op het gebied van hypnobirthing.

  • Een hypnobirthing podcast om aan te bevelen is die van de Nurture Nest, gemaakt door een Britse hypnobirthing docente. Positief en licht, wat mij betreft heel fijn om naar te luisteren. Met onder meer interessante afleveringen over aromatherapie tijdens de zwangerschap en bevalling en uitgebreide persoonlijke ervaringen met borstvoeding en kolven. Andere afleveringen gaan onder meer over de geschiedenis van hypnobirthing, de plek om te bevallen en pijnbestrijding.
  • Binnenkort gaat er ook een podcast van KG Hypnobirthing van start. Zodra die beschikbaar komt hier de link. Voor nu alvast een voorproefje met Katharine Graves via the Motherkind Podcast.

Podcast – Kan bevallen bekrachtigend zijn?

Luisteren: hoe vaker, hoe beter

Voor alle hypnobirthing audio geldt, hoe vaker hoe beter. Met elke minuut die je luistert wordt je body-mind connectie verder ontwikkeld. Zodat je op het moment dat het gaat gebeuren nergens meer over na hoeft te denken en gewoon in jouw geboortebubbel kan zijn. Of als je daar even uit bent, weer wordt uitgenodigd om naar binnen te gaan. Met een vertrouwd geluid om tot jezelf te komen. Luister ze!

P.S. Bij de cursus zijn zowel Nederlandse als Engelse scripts en hypnobirthing audio beschikbaar.

Meer weten?

Neem dan contact op. Ik ben altijd beschikbaar voor vragen. Hopelijk tot snel!

Geïnspireerde hypnobirthing-moeder

Na de geboorte van mijn eigen dochter met hypnobirthing in 2019 volgde ik de Teacher Training KG Hypnobirthing in Groot-Brittanni├ź. Ik ben blij om dit cadeau te mogen doorgeven als zaadje van natuurlijke rust dat mag groeien en bloeien bij moeder, partner en kind. Tijdens en n├í de zwangerschap. Stuur me een chatbericht, een e-mail of bel me op 06-40143722 als ik iets voor je kan betekenen!