Meerwaarde hypnobirthing boek

afbeelding van liefdevol contact tussen moeder en baby na een positieve hypnobirthing-ervaring

Meerwaarde hypnobirthing boek

Wat is de meerwaarde van het lezen van het hypnobirthing boek? Kan je alleen het boek lezen en mp3’s luisteren, of kan je beter een hypnobirthing cursus volgen? Dat zijn vragen die je kan hebben als aan de slag wilt gaan met hypnobirthing als positieve voorbereiding op je bevalling. In deze blog meer over de inhoud van het hypnobirthing boek, wat je er aan hebt en wat je kan overwegen op weg naar de geboorte van jouw baby.

Wat kan ik verwachten van het boek?

In het KG Hypnobirthing boek staat uitgebreid beschreven wat hypnobirthing is. Even in het kort: KG Hypnobirthing leert je eenvoudige en zachte technieken die een diepgaand effect op het geboorteproces hebben en bijdragen aan een positieve ervaring voor jou, je geboortepartner en je baby. Dat terzijde, om je geheugen even op te frissen 😉 Het boek vervolgt met de achtergrond van hypnose en de fysiologie van het vrouwelijk lijf. Ook is er aandacht voor de body-mind connectie en het belang van ontspanning bij de geboorte. De voorbereiding op de geboorte passeert de revue: Hoe en waar wil en kan je als aanstaande moeder bevallen, wat zijn je geboortewensen? In het laatste gedeelte krijg je inzicht in het geboorteproces en de verschillende fasen van de bevalling en last but not least wordt het belang van beoefening van hypnobirthing toegelicht. Het boek staat dus boordevol nuttige informatie die je als leesvoer over hypnobirthing tot je kan nemen.

Katharine’s persoonlijke kwaliteiten, niet aflatende positiviteit, humor, het diepste respect voor geboorte en vrouwen, hun partners en baby’s, en een diep vertrouwen in het natuurlijke proces, schijnen uit de pagina’s van dit prachtige boek.

– Liz Nightingale, Independent Midwife –

Het belang van hypnobirthing beoefening

Maar let op: het belang van beoefening is dus het slot van het boek. Dat is niet voor niets. Je body-mind connectie trainen komt namelijk overeen met het trainen van een spier. Als je alleen theorie leest, heb je je body-mind spier nog niet getraind. Je kan hierbij ook denken aan het leren bespelen van de viool. Pas na uitgebreide training lukt het om een aangenaam klinkende melodie te produceren. Oefening baart kunst. Letterlijk en figuurlijk. Voor de liefhebber, bestudeer het mechanisme van memory consolidation maar eens, over het opbouwen van neurale paden in de hersenen.

afbeelding het oefenen van je body mind connectie is als leren viool spelen

Daarom geloof ik dat de beste manier om het je eigen te maken de hypnobirthing cursus te volgen, op gezette momenten afgewisseld met thuisbeoefening tussendoor, met een leraar die je tussendoor kan helpen bij vragen en ondersteuning biedt waar je dat kan gebruiken. Naast de aanvullende kennis en kunde die een docent meebrengt, is dat ook een extra duwtje in de rug om de hypnobirthing oefeningen uit te voeren en te herhalen. En niet te vergeten, ontvang je dan ook het uitgebreide ouderpakket vol cursusmateriaal, met hypnobirthing oefeningen en scripts.

Gratis kennismaking hypnobirthing boek

Je kan bij Natural Waves Hypnobirthing een voorproefje op het hypnobirthing boek krijgen. Stuur me een chatbericht via het tekstwolkje hieronder, mail me en ontvang het eerste hoofdstuk van het KG Hypnobirthing Boek gratis.

Als je meteen aan de slag wilt met hypnobirthing, boek dan de cursus. Privé of in een groep, live of virtueel. Dan ontvang je het complete hypnobirthing boek als hardcopy, de hypnobirthing mp3’s, het uitgebreide cursuspakket en begeleiding van mij als docent. Weet dan dat ik ervaren ben met lichaamswerk & meditatie en daar ook op in zal gaan tijdens de cursus. Heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen! Ik sta altijd open voor een gesprek.

Geïnspireerde hypnobirthing-moeder

Na de geboorte van mijn eigen dochter met hypnobirthing in 2019 volgde ik de Teacher Training KG Hypnobirthing in Groot-Brittannië. Ik ben blij om dit cadeau te mogen doorgeven als zaadje van natuurlijke rust dat mag groeien en bloeien bij moeder, partner en kind. Tijdens en ná de zwangerschap. Stuur me een chatbericht, een e-mail of bel me op 06-40143722 als ik iets voor je kan betekenen!