Ouders en stellen

Hypnobirthing is ervoor gemaakt om jou als zwangere vrouw samen met je partner positief voor te bereiden op de bevalling. Je geboortepartner kan jou hierdoor ondersteunen en een actieve rol innemen bij de geboorte. Zo vormen jullie als ouders of stel een team en beleven jullie de bijzondere ervaring van de geboorte samen.

Wie kan ik als geboortepartner kiezen?

Je geboortepartner kan de vader van je baby zijn, maar ook iemand anders. Een goede vriendin of vriend, een tante, een buurvrouw of een doula. Over het algemeen is het niet aan te raden om je moeder als geboortepartner uit te kiezen omdat dit vaak extra spanning met zich meebrengt. Het gaat erom dat iemand bij wie je je op gemak voelt uitkiest om samen zoveel mogelijk aarding en rust rondom de geboorte te creeren, zodat de natuur zijn werk kan doen.

Wat is de rol van de geboortepartner?

Jij gaat als zwangere vrouw met de hypnobirthing-oefeningen aan de slag, zoals ademhalingstechnieken, visualisaties, affirmaties en scripts. Doordat je partner bij de cursus aanwezig is en uitleg over deze technieken krijgt, kan hij je beter begrijpen en aanmoedigen om er ook thuis mee aan de slag te gaan. Daarnaast leren jullie samen welke aanrakingen en ankers van je partner jouw als moeder kan helpen aarden tijdens de bevalling. Ook kan je partner zich over de ruimte waar je bevalt ontfermen, zodat die een fijne plek wordt waar jullie baby van harte welkom is. Door de hypnobirthing-cursus samen te volgen worden jullie een echt team.

Groepscursus of privécursus?

Het voordeel van een groepscursus hypnobirthing met partner is dat je in contact komt met gelijkstemde koppels in dezelfde fase van de zwangerschap. Samen kan je ervaringen uitwisselen en verhalen en kennis delen. En wie weet ook jullie eerste babyfoto’s als het zover is. Zo heb je niet alleen je mini tribe at home, maar ook een groter netwerk in de buurt. Hoe leuk is dat? Zo heb je meteen aanknopingspunten om na de geboorte af te spreken, bijvoorbeeld om met de baby te wandelen of naar een speeltuin te gaan.

Toch kan het zo zijn dat een groepscursus even niet past vanwege een volle agenda of gewoon omdat jullie net dat beetje extra aandacht willen. Een privécursus bij jou thuis met mij als persoonlijke hypnobirthing begeleider biedt dan uitkomst.

Wil je overleggen wat het beste bij jullie past, of gewoon even jullie situatie bespreken? Bel 06-40143722 of stuur me een bericht. Ik sta altijd open voor een gesprek.