Verschil andere geboortemethodes

Europese methode

De Britse hypnotherapeut Katherine Graves heeft de afgelopen jaren een eigen, uitgebreide methode ontwikkeld die wereldwijd wordt gedoceerd. De cursus ontwikkelt zich continu om up-to-date te blijven. Verder is er extra ondersteuning voor verschillende typen zwangerschappen, zoals stuitligging, tweelingen etc. En in verband met corona een extra COVID-19 support module. In Groot-Britannië is KG Hypnobirthing de enige methode die wordt erkend door de Britse beroepsvereniging van verloskundigen (Royal College of Midwives).

Nederlandse situatie

In Nederland is de Mongan-methode de meest gebruikte methode. Deze is afkomstig uit de VS en in de loop vanaf 2011 in Nederland geïntroduceerd. De Amerikaanse methode is voornamelijk gericht op het Amerikaanse zorgstelsel. Daar is een ziekenhuisbevalling onder verdoving de standaard, terwijl in Nederland een thuisbevalling de eerste keuze is.

Lichaamswerk en meditatie

Bij KG Hypnobirthing is er ook ruimte voor de persoonlijke kwaliteiten en expertise van de docent. Daarom besteedt Natural Waves in het bijzonder aandacht aan de menselijke maat. Dit betekent zonder oordeel zijn over de wensen van de moeder en haar geboortepartner. Ook betekent het ingaan op integraal lichaamswerk, meditatie en bekrachtigende geboorterituelen uit verschillende delen van de wereld.

Persoonlijk lijntje

En last but not least, als dat nodig is kan ik als geaccrediteerde KG Hypnobirthing Teacher direct contact opnemen met Katharine Graves voor aanvullende support.


Katharine Graves over de achtergrond van hypnobirthing