Zonder partner

Geen partner (in de buurt) of single bevallen? Met KG Hypnobirthing bereidt je je als zwangere vrouw positief voor op de bevalling om jezelf en je kindje de best mogelijke start te geven. Voor extra zelfvertrouwen en rust, ook als je partner er (even) niet is.

Wanneer je partner er (even) niet is

Het kan gebeuren dat het lastig of onmogelijk is om met je partner aan een hypnobirthing cursus deel te nemen. Bijvoorbeeld als je een partner in het buitenland hebt die daar nu een tijdje moet blijven. Dat kan gebeuren in verband met de vreemdelingenwet of werk. Ook dan is het mogelijk om je met hypnobirthing positief voor te bereiden op de bevalling, zodat je die vol rust en vertrouwen in kan gaan. Zelf heb ik me ook zo voorbereid. Mijn partner was in afwachting van een visum en kon uiteindelijk twee weken voor de bevalling het land in reizen. We maakten er op afstand het beste van met videobellen en het uitvoeren van oefeningen waarvoor fysiek contact niet noodzakelijk was. Uiteindelijk was hij er wel bij en kijk ik positief terug op de bevalling, ondanks de misschien wat uitzonderlijke voorbereiding. Ook vroeg ik een goede vriendin om erbij te zijn.

Je alleen voorbereiden op de bevalling

Als je de hypnobirthing-cursus alleen wilt doen, kan ik daar dus goed inkomen. Veel is er wél mogelijk, ook zonder partner. Samen gaan we op zoek wat er bij jou past. In de voorbereiding alleen en bij de bevalling. Wie weet wil je er uiteindelijk toch graag iemand bij betrekken. Alles mag, niets hoeft. Zijn er meer vrouwen die tegelijkertijd de cursus alleen willen volgen? Dan plannen we een groepscursus. Wat mij betreft mag je ook aansluiten bij een groepscursus met stellen om de groepsdynamiek met mannen erbij te ervaren (daar heb ik zelf voor gekozen en vond dat heel prettig).

Heb je interesse om de hypnobirthing-cursus te volgen als mama-only? Neem contact op, dan bespreken we jouw situatie. Er kan veel!